Twee incidenten in Antwerpen bezorgen De Lijn kopzorgen

De werknemers van De Lijn in de provincie Antwerpen zaten zaterdagvoormiddag met de handen in het haar. Op het Astridplein in Antwerpen ontspoorde een tram. Pendelbussen werden ingezet, maar die waren intussen ook broodnodig in Kapellen. Daar moeten 300 treinreizigers geëvacueerd worden.

kscherpenberg

Twee gekoppelde trams, op lijn tien, kregen zaterdagmorgen af te rekenen met een technisch defect. De toestellen moesten 'getakeld' worden, maar bij het achteruitmanoeuvreren ontspoorde een stel.

Hierdoor was er lange tijd geen tramverkeer meer mogelijk op het plein en dat in beide richtingen. De Lijn besloot pendelbussen in te zetten om de reizigers niet in de steek te laten. Intussen kunnen de trams er weer rijden, maar ze doen dat met vertraging.

Trein

Op hetzelfde moment van de ontsporing kwam het nieuws binnen dat er in Kapellen ook pendelbussen nodig waren. Een Benelux-trein kon er niet verder door een defect. 300 reizigers waren gestrand.

De Lijn had echter geen pendelbussen meer om de reizigers op te pikken. De inzittenden zijn intussen onder begeleiding van spoorwegpersoneel naar het station teruggewandeld.

Er is voorlopig geen treinverkeer meer mogelijk tussen Essen en Kapellen.

© Frank Boelens / Nokia N79

MEER OVER De Lijn

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio