Minister De Padt verklapt camouflageschermen van flitswagens

De politie gebruikt op vijf plaatsen in Vlaanderen camouflageschermen om hun flitswagens te verbergen. Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open Vld) heeft verklapt waar deze schermen staan.

jlenaerts

De wegpolitie gebruikt sinds kort groene camouflageschermen om hun flitswagens te verstoppen. Zo kan men voorkomen dat automobilisten de flitswagens al van ver zien en hun snelheid gaan aanpassen. Senator Dirk Claes (CD&V) vroeg hoeveel schermen er precies gebruikt worden. Minister De Padt verklapte niet alleen het aantal schermen, maar ook hun plaatsbeschrijving inclusief kilometerpaal.

De federale politie kan de blunder nuanceren: "Het is niet omdat die schermen er staan dat daar ook altijd een flitscamera te vinden is. Het is aan het Vlaams Gewest om ervoor te zorgen dat onze flitswagens veilig en onzichtbaar opgesteld kunnen worden. Of ze dat doen door een grote struik te planten of door een groen scherm te plaatsen, maakt voor ons geen verschil."

De kans is groot dat er de komende jaren meer groene schermen gebruikt worden. "We wachten eerst de lopende evaluaties af, dan volgt de beslissing", aldus De Padt.

MEER OVER Dirk Claes

Nu in het nieuws