Man krijgt celstraf omdat hij deed alsof hij kanker had

In Groot-Brittannië is een voormalige politieagent veroordeeld tot een jaar cel. De man deed alsof hij kanker had om niet te moeten gaan werken.

jlenaerts

De 34-jarige Michael Matts wilde een eigen zaak oprichten, maar was op dat moment nog in dienst als politieagent. Omdat hij geen vrijaf wilde nemen, besloot de man om te doen alsof hij ziek was. Hij zei tegen zijn collega's, zijn vriendin en zijn twee kinderen dat hij kanker had om zo zes maanden vrijaf te krijgen.

Zaak

Zijn 30-jarige vriendin Emma vervroegde hun trouwdatum en zijn vrienden en collega's reden hem elk om beurt naar het ziekenhuis voor zijn chemotherapie. Maar Matts was helemaal niet ziek en gebruikte die tijd om zijn eigen fietszaak op poten te zetten.

De hele zaak kwam aan het licht toen hij een wielerbedrijf oplichtte. De firma diende klacht in en zo kwam iedereen te weten dat Matts kerngezond was. Hij werd aangehouden door zijn collega's en moest zich voor de rechter verantwoorden. Die veroordeelde hem tot een jaar cel.

Teleurgesteld

Zijn collega's zijn alvast blij met de uitspraak. "Het is de verantwoordelijkheid van de politie en van iedere agent om de wet na te leven. Deze persoon heeft zijn voormalige collega's en de gemeenschap die hij diende teleurgesteld met zijn criminele activiteiten", aldus een woordvoerder van het politiekorps.

Nu in het nieuws