Kim Clijsters speelt zondag demo in Rosmalen tegen Krajicek

Zondag zet Kim Clijsters de tweede stap in de voorbereiding van wat ze zelf haar tweede carrière noemt. In Rosmalen speelt ze zondag om elf uur, als aperitief op het gerenommeerde grastornooi, een demonstratiepartij tegen Michaella Krajicek. Haar eerste duel van die aard won ze drie weken geleden op Wimbledon tegen Steffi Graf. En ook nu lijkt Clijsters geen cadeautjes te zullen geven. “Ook al voel ik me op dit moment nog geen topsporter.”

kscherpenberg

Zoals weleer pakt Clijsters de zaken professioneel aan. Vrijdag mocht ze van elf tot twaalf trainen op één van de betere trainingsbanen en dus verscheen ze stipt om elf uur op het gras. Van haar zestig minuten wilde ze er geen enkele verliezen.

Henin

Maar Clijsters kent het gras van Rosmalen. In 2001 en 2003 speelde ze er de finale. De eerste verloor ze van Henin, de tweede won ze door opgave van diezelfde Juju.

Zondag belooft ze haar beste beentje voor te zetten. “Ik zal sowieso mijn best doen tegen Michaella. Het is niet zo dat ik met mijn linkerhand ga spelen. Elke wedstrijd die ik nu meepik is een bonus voor als ik herbegin in Cincinnati. Ik heb nog wildcards gekregen voor eerdere tornooien, maar ik verander mijn planning tot aan de US open niet.”

Voor de Nederlandse tv, die overigens meer aandacht besteedt aan Clijsters dan aan (half)zusje Krajicek, is het verhaal achter haar comeback nog nieuw. “Ik heb nu andere persoonlijke doelen”, vertelde Clijsters hen daarover."

"Nu ik getrouwd ben, mama werd en mijn papa verloren ben, zijn de dingen voor mij veranderd. Als ik nu op een baan kan staan tennissen is dat een leuke hobby. Ik ben blij dat ik dit kan meemaken. Maar ik ga niet van mezelf verwachten dat ik meteen de pannen van het dak speel. Ik voel me geen topsporter.”

Frank VAN ROOST

MEER OVER Kim Clijsters

Meer sportnieuws