Iedereen zondag welkom op babyborrel Kai-Mook

Al 165.000 dierenfans zijn op bezoek geweest bij Kai-Mook. Het olifantje werd geboren op 17 mei en dat wordt zondag gevierd met een groots volksfeest op het Astridplein.

kscherpenberg

Naast het olifantenperk in de Antwerpse Zoo zijn de oohs en de aahs niet te tellen. Een superactieve Kai-Mook kan iedereen bekoren. Zo’n schattig knuffeltje dat precies tussen de poten en onder de buik van mama past, daar blijft schijnbaar niemand ongevoelig voor.

Puber

“Behalve grote zus May Tagu (4)”, lacht hoofdverzorger Bruno Melens. “Da’s echt een puberende zus die nu niets meer mag. Wat zij vroeger deed - aan de andere hun staart trekken, tussen hun poten kruipen of met hun oren spelen - dat doet de kleine Kai-Mook nu ook. Terwijl May Tagu voorheen als speelvogel in het middelpunt van de belangstelling stond, gaat nu alle aandacht naar Kai-Mook en dat is voor een jaloerse zus natuurlijk niet leuk.”

Terwijl tante Yu Yu Yin en mama Khaing Phyo Phyo met grote zorg Kai-Mook mee op sleeptouw nemen, loopt May Tagu een beetje verloren en hangt ze het pestkopje uit. “Dan stapt ze bijvoorbeeld op Kai haar slurfje. En soms kun je ze zelfs geen ongelijk geven”, lacht Melens.

“Als je ziet wat dat klein spook allemaal uitsteekt... Op de video’s van ’s nachts zien we bijvoorbeeld dat Kai-Mook over de andere durft kruipen net zolang tot die recht gaan staan.”

Slurfje

Intussen weegt het kleintje al meer dan honderd kilogram en zie je haar elke dag groeien. Vooral in omvang. “Heel mooi is dat ze nu volop leert met haar slurfje te werken”, heeft de verzorger al opgemerkt. “Als het haar lukt iets op te pakken, zie je haar verbaasd reageren. Zoiets van Kijk ik heb iets vast!.”

Dutje

Na enkele uren ravotten, is het steeds tijd voor een middagdutje. Een vermoeide Kai-Mook vlijt zich dan tussen de poten van mama of tante neer en slaapt in het buitenperk. Er blijft altijd een van de volwassenen bij haar. Drievierde van de tijd is het trouwens Yu Yu Yin die haar job als tante met verve vervuld.

En matriarch Dumbo? Die laat dat kleine ding haar gang gaan. Tenminste, als ze niet te dicht in haar buurt komt. Als dat minislurfje vervelend doet, geeft ze haar een trap. Op kindermaat weliswaar, om haar duidelijk te maken dat ze maar beter terug naar haar moeder gaat. En dat gebeurt dan ook.

Bieke LATHOUWERS

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio