Raad maakt herrie over opritten

Gemeenteraadslid Gust Jennen (CD&V) vindt dat een familielid van de schepen van Openbare Werken een voorkeursbehandeling heeft gekregen.

Jennen vindt het niet kunnen dat het bedrijf dat het fietspad in de Meester Van der Borghtstraat aanlegt, opritten maakt bij een neef van de schepen, maar dat niet wil doen bij hemzelf. “Ik heb de aannemer gevraagd of hij bij mij, tegen betaling, een oprit wilde aanleggen. Maar hij weigerde, waarvoor ik alle begrip heb”, zei Jennen tijdens de gemeenteraad.

“Tot ik vaststelde dat de aannemer een terras en oprit aan het aanleggen was bij een neef van de schepen van Openbare Werken. Toen ik bij de baas van het bedrijf uitleg vroeg, kreeg ik dit antwoord: ‘Als wij de mensen goed kennen, dan kan er wel iets geregeld worden’. Ik zeg niet dat die werkzaamheden gratis moeten worden uitgevoerd, maar ik ben niet akkoord met die voorkeursbehandeling”, zegt Jennen.

“Ik heb de vraag gesteld om een prijs te maken voor mijn neef”, zegt schepen Werner Timmermans (Open Vld). “Maar verder weet ik niets. Dit is trouwens niet alleen bij mijn familie gebeurd.”

“Dit is geen voorkeursbehandeling”, zei ook burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld). “U speelt ‘de detective met de camera’. Volgens mij zit u bij de verkeerde partij en ik vraag mij af of uw fractie achter uw kapriolen staat?”

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio