Hogeschool koester scho(o)leksters

Print
Geel - Niet alleen ’GvA’, maar ook de Katholieke Hogeschool Kempen in Geel kent broedende scholeksters op haar dak.

Gazet van Antwerpen vierde deze week de geboorte van drie scholeksters op het dak van het redactiegebouw.

Herkenbaar

Woordvoerder Luc Damen van de Katholieke Hogeschool Kempen in Geel noemt het verhaal herkenbaar. “De Geelse campus van de hogeschool telt vele honderden vierkante meters daken."

"Daar broeden al meer dan vijftien jaar scholeksters. We hebben ze omgedoopt tot schooleksters”, vertelt Luc Damen, zelf een gepassioneerd amateur-ornitholoog.

Drie eieren

“Het nest telde dit jaar drie eieren. Dat is meestal zo. Het broeden begon op 9 april. Twee jongen kropen op 6 mei uit hun ei. Het derde jong volgde op 7 mei. We maakten de voorbije jaren mee dat een of meerdere jongen ten prooi vielen aan kraaien of eksters.”

“Dit jaar ontsnapten de drie jongen aan de hongerige bekken, maar toch liep het voor één van de jongen mis. We stelden na het pinksterweekend vast dat twee van de drie jongen waren uitgevlogen. Het derde jong werd daarna niet meer door de ouders gevoed. Hij heeft het niet overleefd."

"Misschien hadden we moeten ingrijpen, maar ik betwijfel of we het jong hadden te pakken gekregen”, deelt Luc Damen mee.

WVDB

Meer voetbalnieuws