Verhofstadt fluit Ceysens terug over uitspraken N-VA

Verhofstadt fluit Ceysens terug over uitspraken N-VA

Verhofstadt fluit Ceysens terug over uitspraken N-VA

Print
Open Vld-voorzitter Guy Verhofstadt fluit partijgenote en uittredend Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens terug. Ceysens liet zich donderdag ontvallen dat de N-VA "slecht is voor de Vlaamse economie". "Wat ze zei, is niet de vooropgestelde partijlijn", laat de woordvoerder van Verhofstadt nu weten.

Verhofstadt wil zich bescheiden opstellen na de nederlaag van 7 juni. Zeggen dat de N-VA slecht zou zijn, is volgens de Open Vld-voorzitter dan ook not done. "Inhoudelijk is iedereen het eens met Patricia. Maar of het strategisch zo verstandig is dat nu te zeggen, is iets anders", vertelt een ander Open Vld-kopstuk.

Lees hier: "N-VA jaagt buitenlandse investeerders weg"

Het noorden kwijt

"Van Rompuy heeft al zijn vicepremiers gevraagd of ze verder willen met deze coalitie. Iedereen heeft dat bevestigd, ook Karel De Gucht", zegt een CD&V'er.

"Nu zien we dat ze Ceysens uitsturen om nog een rondje te schieten op N-VA. Hoe moet je dat nu weer interpreteren? Dit is het zoveelste bewijs dat de liberalen na het verlies het noorden kwijt zijn."

Spelletjes

N-VA reageerde onthutst op de uitspraken van Ceysens en noemde ze een "zoveelste karaktermoord op de partij". "En dat terwijl we vier jaar lang met Open Vld en Ceysens geregeerd hebben."

Uiteindelijk gaf de partij van Bart De Wever wel toe "dat dit ons niet zo slecht uitkomt. Het bewijst vooral dat Open Vld nog altijd bezig met spelletjes te spelen in plaats van serieus te willen praten".

Nu in het nieuws