Kampeerders Afro-Latino kunnen douchen met groen water

Nadat het Afro-Latino Festival vorig jaar uitpakte met zonnepanelen die de backstage van stroom voorzien, pakt het wereldmuziekfestival in Opitter opnieuw uit met een groene primeur. Een aantal kampeerders zullen dit jaar douchen met ‘groen’ water dankzij een mobiele zonneboilerinstallatie.

ssimons

De medewerkers van het Afro Latino Festival staken het ding zelf in mekaar met de 8.000 euro steun die ze ontvingen van het Hoogveldfonds. Dat fonds ondersteunt ecologische initiatieven van vrijwilligersorganisaties.

De zonneboiler bestaat uit een aanhangwagen met panelen die licht opvangen en een tank die 3.000 liter water bevat. De panelen kunnen zo gedraaid worden dat ze het licht optimaal opvangen. De energie die zo wordt verzameld, warmt het water op. Op die manier kan een gedeelte van de kampeerders zich douchen met ‘groen’ water. Afro-Latino koos meteen voor een mobiele installatie.

Wie geïnteresseerd is, kan een mailtje sturen naar info@afro-latino.be.

Het festival vindt dit jaar plaats op 19, 20 en 21 juni aan ‘t Sjapooke in Opitter en ontvangt o.a. Ojos de Brujo, Seun Kuti, Apache Indian en Ky-Mani Marley.

CRu