"Liever riolen dan kadavers"

Liever riolen dan kadavers

"Liever riolen dan kadavers"

Print
Is radiomaker worden uw droomjob? Denk toch nog even na. Gisteren mocht Sven Pichal van het Radio 1-programma ‘Peeters & Pichal’ riolen gaan ruimen.

Annemie Peeters heeft haar collega Sven Pichal goed liggen gehad. Na een weekje Toscane ging de jonge presentator weer werken, om te horen dat Peeters in het consumentenprogramma op zoek was gegaan naar de vuilste job van het land, en dat hij die dan een dagje mocht gaan uitoefenen.

“Geen probleem”, aldus Pichal. Dus dook de presentator gisteren in Haren het riool in, deskundig begeleid door vakmensen.

Levensgevaarlijk

“Het viel nog mee”, blikt de dappere radioman terug. “We zaten onder een industrieterrein. De beroepsmensen vertelden dat werken onder een woongebied erger is: als iemand dan thuis doorspoelt, kan je alles over je heen krijgen.De hele tijd was er controle van collega’s."

"Want door plotse regenval kan een riool levensgevaarlijk worden, en ook gasvorming is een risico. Dit is best wel gevaarlijk werk.”

Kadavers

Maar of het ook het vuilste werk is? “Ik was nog meer beducht voor een andere mogelijkheid die in het programma was geopperd: kadavers ophalen met Rendac."

"Ik ben met de scouts ooit op kamp geweest naast een veld waar een dode koe zeven dagen lag te rotten. Na een tijd ontplofte die deels. Dat was pas vies!”

SV

MEEST RECENT