VW Touareg V6 TDI met ongeveer 10 procent lager verbruik

Volkswagen vergroot zijn aanbod aan wagens die gebruikmaken van de BlueMotion-technologie. Voortaan geniet ook de Touareg V6 TDI van deze milieuvriendelijkere technologie. Zo is met deze SUV uit de hogere klasse ondanks zijn vierwielaandrijving en zijn vermogen van 165 kW (225 pk) een gemiddeld verbruik van 8,3 l/100 km haalbaar.

ssimons

Dat resultaat vloeit voort uit de combinatie van verschillende maatregelen. Een intelligent energiebeheersysteem maakt het mogelijk om tijdens deceleratiefasen de kinetische energie in elektriciteit om te zetten. Die wordt in de accu opgeslagen en wanneer de wagen opnieuw accelereert weer vrijgegeven om de stroomverbruikers aan boord van energie te voorzien, zodat de alternator ontlast wordt.

Lagere rolweerstand

Het koetswerk werd met 25 mm verlaagd voor een verminderde luchtweerstand. Voorts dragen ook de banden met lagere rolweerstand, de langere eindoverbrenging en tal van interne maatregelen aan de motor ertoe bij om het verbruik met meer dan 10 procent te verminderen. Desondanks behoudt de uitzonderlijke terreinwagen zijn volledige potentieel. Zo sleept hij spelenderwijs lasten tot 3,5 ton, terwijl hij met hetzelfde gemak ongebaand terrein overwint.

De Touareg V6 TDI met BlueMotion-technologie is standaard uitgerust met een automatische zesversnellingsbak en een partikelfilter. Deze speciale versie is uitsluitend herkenbaar aan het specifieke logo op de kofferklep en aan de standaard lichtmetalen 17-duimsvelgen 'Makalu'. Daarenboven beschikt hij steeds over de radio/cd-speler 'Delta', een klimaatregeling, een bijzonder praktische snelheidsregelaar en een met leder bekleed multifunctiestuur.

De Touareg met BlueMotion-technologie is vanaf nu beschikbaar. De basisprijs bedraagt 55.010 euro inclusief btw.

MEER OVER Autogids