1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Volvo S40 DRIVe uitgeroepen tot Groene Auto van het Jaar

De Volvo S40 1.6 D DRIVe met het nieuwe start-stopsysteem eindigde in de prestigieuze ‘Green Car Awards’ van het tijdschrift What Car? op de eerste plaats en werd verkozen tot Groene Auto van het Jaar 2009. De prijsuitreiking vond maandagavond plaats in het Londense stadhuis en de onderscheiding werd uitgereikt door Boris Johnson, de burgemeester van Londen.

ssimons

Het gaat om de jaarlijkse prijsuitreiking van What Car?, het populairste automagazine in Groot-Brittannië. De Volvo S40 DRIVe haalde het van de BMW 118d en de Renault Mégane en sleepte de titel voor het segment van de compacte gezinswagens in de wacht. Vervolgens liet hij ook alle andere winnaars achter zich, inclusief de Audi A8 en MINI Cooper S en werd hij door What Car? uitgeroepen tot de globale winnaar.

Met zijn uitzonderlijk lage CO2-uitstoot van slechts 104 g/km (maximumbedrag van korting van 15 % van de aanschaffingswaarde: 4.540 €) en zijn brandstofverbruik van slechts 3,9 liter per 100 kilometer werd de S40 DRIVe door de jury van What Car? geprezen vanwege zijn unieke combinatie van lage emissies, functionaliteit, veiligheid en rijplezier, die hem uiteindelijk de overwinning opleverde.

Steve Fowler, de hoofdredacteur van What Car?, had enkel lof voor de auto. Hij verklaarde: "De Volvo S40 DRIVe is een uiterst aantrekkelijke milieuvriendelijke auto. Zijn lage emissies gaan niet ten koste van de kwaliteit, de veiligheid of het rijplezier en hij biedt ook veel waar voor zijn geld. Hij is alles wat we zoeken in de ‘Groene Auto van het Jaar’.

Start/Stop

Om een kooldioxide-uitstoot van 104 g/km te realiseren is de nieuwe S40 DRIVe uitgerust met een Start/Stop functie. Als de bestuurder de versnellingsbak in neutraal zet en het koppelingspedaal loslaat, schakelt de motor zichzelf uit. Zodra de bestuurder de koppeling weer intrapt, slaat de motor weer aan.

De Start/Stop technologie is beschikbaar op de Volvo's C30, S40 en V50 DRIVe.

Volvo S40 DRIVe 1,6 D Start/Stop vanaf 24 610 euro.

MEER OVER Autogids