President Obama speelt gastrol in komische show - Video

President Barack Obama is altijd voor een geintje te vinden. Deze week droeg hij in een komische show een viersterrengeneraal in Irak op om de komiek Stephen Colbert kaal te scheren.

ssimons

De hele vertoning paste in een reeks die Stephen Colbert voor de Amerikaanse troepen in Irak opvoerde. Colbert werkt voor de succesrijke zender Comedy Central. Colbert is een Democraat in hart en nieren, maar in zijn show 'The Colbert Report' speelt hij een opgeblazen, zelfingenomen conservatieve presentator.

Tondeuse

Als eerste hoge gast mocht Colbert de bevelhebber in Irak, generaal Ray Odierno, ontvangen. Colbert zei dat Odierno als twee druppels water op het animatiefiguurtje Shrek leek. Het gesprek liep lekker tot Odierno Colbert aanmaande om zijn haren in een echte GI-stijl te laten scheren. Colbert weigerde, tot president Obama op een groot scherm verscheen.

“Zijn uw spionagesatellieten zo goed dat u me kan afluisteren?” vroeg Colbert aan Obama. “Neen”, antwoordde de president in een opwelling van zelfrelativering. “Mijn oren zijn zo groot.”

Generaal Odierno kreeg van zijn ‘commander in chief’ de opdracht Colbert kaal te scheren. Hierop haalde Odierno de tondeuse boven. Het publiek van 300 militairen ging uit de bol.

Bekijk de beelden op YouTube:

RH

MEER OVER Barack Obama