'Van vlees en bloed' is Beste Miniserie in Monte Carlo

'Van vlees en bloed' is Beste Miniserie in Monte Carlo

'Van vlees en bloed' is Beste Miniserie in Monte Carlo

Print
Na Vlaanderen is ook de internationale jury van het televisiefestival van Monte Carlo bezweken voor de slagerskroniek 'Van vlees en bloed'. De zevendelige fictiereeks van Eén kaapte de prijs voor Beste Miniserie weg. Tom Van Dyck, Michiel Devlieger en Sien Eggers waren in Monte Carlo om de prijs, een Golden Nymph, in ontvangst te nemen.

Beenhouwer André, zijn bemoeizieke buurman Herman en de Joepie spreken dus ook in het buitenland tot de verbeelding. 'Van vlees en bloed' deelt de eerste stek met het Duitse 'The Wolves' van ZDF.

Sien Eggers

Regisseurs en scenaristen Tom Van Dyck en Michiel Devlieger waren naar het televisiefestival van Monte Carlo afgezakt om er hun prijs, een Golden Nymph, in ontvangst te nemen.

Actrice Sien Eggers is er ook bij. Zij was voor haar rol in 'Van vlees en bloed' genomineerd in de categorie Beste Actrice, maar kon haar nominatie niet verzilveren.

Twee miljoen

In eigen land deed 'Van vlees en bloed' al eerder potten breken. Op 5 februari 2009 bleef de reeks met 1.994.264 kijkers net onder de magische grens van de twee miljoen. Het was daarmee het op twee na best bekeken programma sinds 1997.

Nu in het nieuws