Lode Vereeck leidt LDD-fractie in Vlaamse parlement

De vers verkozen parlementsleden in het Vlaamse Parlement voor Lijst Dedecker hebben Lode Vereeck aangewezen om de fractie te leiden. De 44-jarige man is als lijsttrekker van LDD verkozen in Limburg.

wverhaert

Lode Vereeck is licentiaat en doctor in de economische wetenschappen, en doceert Economie en beleidsmanagement aan de Universiteit Hasselt. Daar heeft hij zich vooral toegelegd op mobiliteitsvraagstukken.

Hij was coördinator van het Steunpunt Verkeersveiligheid en medeoprichter van het Instituut voor Mobiliteit (IMOB). De laatste jaren ging zijn aandacht naar efficiënte regelgeving.

"Ervaren teambuilder"

“Met Lode Vereeck hebben we in de fractie gekozen voor een nieuw gezicht, die LDD mee op de kaart moet zetten", aldus partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker.

"Daarvoor rekenen we niet alleen op de expertise van de universiteitsprof, maar ook op de ervaren teambuilder, die in zijn professionele carrière al talloze projecten heeft gecoördineerd en uit de grond gestampt.”

Ook Antwerpenaar Jurgen Verstrepen (12.406 voorkeurstemmen) als de Oost-Vlaamse professor Boudewijn Bouckaert (10.284) hadden allebei een gooi gedaan naar het fractieleiderschap.

MEER OVER LDD