Verbouwing oude maalderij start na bouwvakantie

De verbouwing van de oude maalderij aan de Vaartdijk tot bedrijvencomplex start na de bouwvakantie.

De werkzaamheden hadden al lang bezig moeten zijn, maar de crisis stak er een stokje tussen. “Door de economische crisis zijn de kandidaten voorzichtiger geworden”, zegt Herman Bolckmans van Bolckmans Vastgoed.

“Het feit dat je voorlopig nog altijd niet met de trein richting Breda en Rotterdam kan, is ook een streep door onze rekening. Onze Nederlandse klanten pikken dit niet. Maar we zijn op dit moment prijzen aan het vragen aan aannemers. Door de crisis zijn hun prijzen ook gezakt, dus het is het moment.”

Belangstelling

Na de bouwvakantie starten de werkzaamheden normaal gezien. “En tegen volgend jaar in augustus moeten de eerste gebruikers erin kunnen. Er is nu voor een dertig à veertig procent belangstelling, en als de mensen zien dat de werkzaamheden bezig zijn, volgt de rest snel.”

Ook het neerzetten van een kantoorgebouw aan de rotonde van Brecht (Mallebaan/Molenheiken) is nog niet gestart. “Dat komt dan weer omdat we de bouwplannen in laatste instantie veranderd hebben”, laat Bolckmans weten.

“We vonden het uiteindelijk een beetje zonde om op een plek waar zoveel passage is alleen maar kantoren te zetten. We hebben de opdracht gegeven de plannen te hertekenen met op de gelijkvloers verdieping winkels. Eind dit jaar starten we met de bouw, en die kan snel gaan.”

BRMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio