Saint-Tropez aan de Schelde

Antwerpen krijgt dan toch nog een nieuwe zomerbar erbij. Na het forfait van Strantwerpen, opent begin juli voor twee maanden Bar Solar.

jvandermosten

Met Bar Solar behoudt Antwerpen zijn status als hofleverancier van strand-en zomerbars. De Zomerbar, Club Cabane, tot vorig jaar Strantwerpen...alsof de Schelde nood heeft aan zulke initiatieven.

“Neen, die stroom kan ook zonder bars. Maar de Antwerpenaar heeft wel nood aan ontspanning in de zomer. En dat gaan wij hen bieden in juli en augustus”, vertelt het organiserende trio Michael Beers, Gary Fernandez en Marc Vansintruyen.

De keuze voor de grote luifel aan de Waagnatie is gezien de grillige weersomstandigheden geen slecht idee. Want als er iets de zomerbars de voorbije jaren parten speelde, was het wel het slechte weer. “Dat heb je natuurlijk nooit in de hand. Maar bij ons zitten de mensen voor een groot stuk onder de luifel. En de hoogte ervan geeft als voordeel dat, als de zon schijnt, we voor 80 procent van de dag zon hebben.”

Bar Solar, zo zeggen de initiatiefnemers, wordt een totaalconcept. “Er is lifestyle, wellness, sport en ontspanning en nightlife in een ongedwongen kader”, klinkt het. Als we de plannen erbij nemen, vertaalt zich dat in een strak decor met petanquebanen, beachvolleybalveld, loungehoekjes, ligstrandje...

“Denk aan het Saint- Tropez van de jaren zeventig”, vertelt Michael met het nodige enthousiasme. “Alles mag, niets moet. Lekkere cocktails, heerlijk eten, sport op zondag. Elke zaterdag wordt Bar Solar gehost door Belgische clubs en party-organisatoren.”

SSL

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio