Tal van sporten wacht nieuwe thuis in Lostraat

De gemeenteraad van Heist-op-den-Berg heeft dinsdag het voorontwerp van de nieuwe sporthal in de Lostraat goedgekeurd. Het project zou bijna elf miljoen euro kosten.

jvandermosten

De nieuwe sporthal wordt een multifunctioneel sportcomplex met ruimte voor tal van disciplines. “De grote zaal wordt 45 op 52 meter groot”, zegt schepen van Sport Nand Blauwens (Open Vld). “Er kunnen twee zaalvoetbalvelden, twee korfbalvelden, twee handbalvelden, drie grote basketbalvelden, zes volleybalvelden, drie tennisvelden of zes badmintonvelden worden gelegd."

"Er kan ook telkens een centraal veld komen voor de grote wedstrijden. Er wordt in een vaste en uitrijbare tribune met in totaal 760 zitplaatsen voorzien. Bij een maximale bezetting kunnen er tribunes worden bijgeplaatst en kunnen 2.500 personen de wedstrijden bekijken.”

Ingerichte gymzaal

Op de gelijkvloerse verdieping komt er ook een ingerichte gymzaal van 35 op 20 meter met vaste toestellen en bergruimte. Op de eerste verdieping komen er twee zalen. Een polyvalent zaaltje voor dans- en gevechtssporten met spiegels en een ruimte voor sporten als boogschieten. Er komt ook een cafetaria, sanitair en twaalf kleedruimtes.

Op de tweede verdieping komen de technische ruimtes en vergaderlokalen. Het hele gebouw is trouwens perfect uitgerust voor mensen met een handicap. “Een extraatje is de gaanderij rond heel het gebouw, die de sporters en bezoekers scheidt”, zegt sportfunctionaris Liesbeth Lambaerts.

Bijna 11 miljoen euro

De kostprijs van de volledig ingerichte sporthal en de aanleg van de omgeving is geraamd op 10,8 miljoen euro. De werkzaamheden zouden in 2010 starten. De einddatum is nu nog moeilijk in te schatten.

Schepen Nand Blauwens geeft ook nog mee dat de gemeente subsidies zal aanvragen als dat in het voordeel van de gemeente is. “Dat is momenteel niet het geval”, meent hij. “We zouden twee jaar vertraging oplopen en geen dertig maar slechts tien procent subsidies krijgen. We wachten op de volgende Vlaamse regering”

Het schepencollege is voor het gebrek aan parkeerplaatsen op zoek naar gronden. “Als we daar op moeten wachten, wordt het 2016 voor we een sporthal hebben. We gaan dit de komende maanden verder oplossen”, geeft schepen Blauwens tot slot nog mee.

Pierre ANTHONISSENMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio