Nieuw logo zonder zwaan goedgekeurd

De gemeenteraad heeft het huisstijlhandboek goedgekeurd. Dat betekent dat ook het fel betwiste nieuwe Heistse logo is goedgekeurd.

jvandermosten

Het huisstijlhandboek werd opgemaakt door ontwerpbureau Bailleul en de gemeente trok er een budget van zo’n 38.000 euro voor uit. Het handboek kwam dinsdag op de gemeenteraad.

Twee oppositiefracties trokken tijdens de gemeenteraad wel nog even fel van leer tegen het verdwijnen van de zwaan uit het gemeentelijke logo. Eddy Gorris (Gemeentebelangen) vond dat de communicatie rond het logo ongelukkig was gevoerd. “Als u zoveel weerstand ondervindt, waarom verwerkt u de zwaan dan niet in het logo?”

Frans Poortmans (Vlaams Belang) vond de houding van het bestuur arrogant. “Jullie vragen voor alle zaken adviezen van de adviesraden, maar over dit belangrijke ontwerp kreeg niemand inspraak”, zegt hij. Marlies Lejuste (Groen!) vond het dan weer spijtig dat Heistse bedrijven of personeelsleden van de tekenacademie geen kans gekregen hadden om het logo te ontwerpen.

Burgemeester Luc Vleugels CD&V) wees erop dat het om een administratieve beslissing ging, die volgens hem niet in de gemeenteraad moest komen. “Het merendeel van de ambtenaren was voor het nieuwe logo”, meent hij. Het huisstijlhandboek werd goedgekeurd. Gemeentebelangen en Vlaams Belang stemden tegen.

PAMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio