Manchester aanvaardt monsterbedrag van Real voor Ronaldo

Real Madrid doet de transfermarkt op haar grondvesten daveren. Na de komst van Ricardo Kaka is nu ook Christiano Ronaldo onderweg naar de Spaanse hoofdstad.

jrosquin

Volgens de website van BBC zou Manchester United een bod aanvaard hebben van 80 miljoen pond (94 miljoen euro). Daarmee zou Ronaldo de duurste voetbaltransfer ooit kunnen worden. Die staat voorlopig nog op naam van Zinédine Zidane (76 miljoen euro).

Toelating Man Utd

De tweede duurste transfer ooit was die van Kaka (65 miljoen euro), enkele dagen geleden.

Manchester heeft zijn speler nu de toelating gegeven om te praten met Real Madrid. Ronaldo (24) zou eerder al te kennen hebben gegeven dat hij de Engelse topclub wil verlaten.

United heeft zijn speler en Real Madrid nog tot eind juni de tijd gegeven om de deal rond te maken.

Marketing

Gilles De Bilde noemt de mogelijke transfer van Ronaldo naar Real Madrid gewoon pure marketing. "Er is momenteel gewoon geen enkele andere voetballer die zo een uitstraling heeft als de Portugees. Bovendien wil voorzitter Florentino Perez weer snel een sterrenteam bij elkaar zoals destijds rond Zinédine Zidane.

De komst van Ronaldo, winnaar van de Gouden Bal in 2008, zou ook goed nieuws zijn voor Real Madrid-boegbeeld Raul. Volgens insiders zou hij steeds één miljoen euro meer verdienen dan zijn best betaalde collega.

Bekijk de kunstjes van Ronaldo via onderstaand YouTube-filmpje.

Meer sportnieuws