Homejackers staan terecht in september

Drie homejackers en hun hulpje, die hun zaak wegens procedureperikelen al tweemaal zagen uitgesteld, staan op 2 september terecht.

knuyens

Het trio Roemenen wordt beticht van twee uiterst brutale homejackings in Turnhout en Vosselaar. Hun eerdere verschijningen voor de rechter brachten telkens massale veiligheidsmaatregelen van politiezijde teweeg, omdat een van de gangsters al eens schietend uit een buitenlands gerechtsgebouw probeerde te ontsnappen.

Beklaagde Marian N. (37) was bij beide feiten betrokken. Bij zijn gewelddadige overvallen in Turnhout en Vosselaar kreeg hij telkens hulp van een andere kompaan.

Meerdere aantijgingen

Naast de diefstal met geweld worden de verdachten ook beticht van vrijheidsberoving, inbraak, verboden wapendracht en het feit dat ze met een gestolen bankkaart tot twee keer toe geld hebben afgehaald.

De vierde verdachte, een Portugese Belg die in 1996 nog twintig jaar cel kreeg voor het hof van assisen, wordt beticht van medeplichtigheid. Hij zou de drie Roemenen onderdak verschaft hebben.

Deskundige

Een deskundige gaat nu eerst eerst na wat de precieze letsels zijn van de slachtoffers. Die hadden daarom gevraagd omdat ze nog altijd last hebben van de brutaliteiten die ze hebben doorstaan.

HHM

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio