Argentinië gaat met de billen bloot tegen Ecuador

Argentinië heeft weer een tegenslag moeten incasseren in de Zuid-Amerikaanse voorrondes voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Het team van bondscoach Maradona verloor met 2-0 van Ecuador. Brazilië won wel en blijft leider in de groep.

jrosquin

Argentinië versierde in het eerste uur van de wedstrijd de meeste kansen, maar onder meer Carlos Tevez verzuimde die af te maken.

Ecuador was wel efficiënt en scoorde tweemaal in de laatste twintig minuten. Andujar en Palacios maakten de doelpunten.

Brazilië wint

Grote buur Brazilië deed wel wat het moest doen en won thuis van Paraguay met 2-1. De kanariegelen kwamen wel op achterstand, maar Robinho kon nog in de eerste helft gelijk maken. Nilmar maakte meteen na de pauze de 2-1.

Chili bijna geplaatst

Chili deed ook een heel goede zaak met oog op kwalificatie voor de WK-eindronde. Het won overtuigend van Bolivia met 4-0 en staat tweede in de Zuid-Amerikaanse groep achter leider Brazilië.

Met nog vier speeldagen te gaan staat Paraguay derde, Argentinië bezet de vierde plaats. De eerste vier zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK.

Vijfde plaats

Daarachter volgt een pelotonnetje met Ecuador, Uruguay, Colombia en Venezuela. De vijfde in de einduitslag mag testwedstrijden spelen tegen een team uit de Noord- en Midden-Amerikaanse groep.

Meer sportnieuws