Basisschool heeft Koningin Paolaprijs beet

Print
Merksplas - Het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool heeft de Koningin Paolaprijs voor creativiteit en innovatie, waarover Gazet van Antwerpen gisteren al berichtte, beet.

De Vrije Basisschool heeft sinds 2005 een uniek project. Leerlingen van het zesde leerjaar organiseren allerhande activiteiten voor de andere kinderen de school. Met dit project hebben ze nu de Koningin Paolaprijs gewonnen en daaraan hangt een prijskaartje van 6.500 euro vast.

Beloning

Beide directeurs, Ronny Das en Koen Thoné, zijn heel opgetogen met de prijs. “De kinderen worden beloond”, zegt Das. “Het bedrag van 6.500 euro komt daarom ook niet in de algemene kas van de school terecht, maar moet de kinderen ten goede komen."

"We zullen er het onderhoud van de materialen voor de middagspelen mee betalen en daarnaast kunnen we nu ook het speelpleintje aan de overzijde van de school renoveren.”

Foto

De prijs werd overhandigd door koningin Paola. Daarna mochten de leerlingen samen met haar op de foto. Dat maakte er een onvergetelijke gebeurtenis van.

SVT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio