Het weer voor donderdag 11 juni

Voormiddag is het nog vaak regenachtig boven Limburg. Hoe meer naar het noorden hoe natter. Namiddag krijgen we eerder te maken met buien en kan het dus tussendoor ook een tijdje droog blijven met een aantal opklaringen. Een aantal buien kan opnieuw gepaard gaan met onweer.

rweytjens_fr

Pas na middernacht wordt het overal droog in onze provincie. De maxima blijven beperkt tot een koele 17°C. De wind waait matig uit westelijke richting.

Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog met brede zonnige perioden al zullen er nu en dan toch ook wolken voor de zon schuiven. De minima liggen rond 8°C en de maxima komen in Limburg gemiddeld rond 19°C te liggen. In de Kempen kan het 20°C worden. Er waait vrijdag een matige westenwind.

Zaterdag blijft het droog met wolkenvelden en soms ook bredere opklaringen. Na een frisse ochtend met minima rond 5°C stijgt het kwik snel om in de namiddag zo'n 23°C te bereiken. In de Kempen zou dat gerust nog wat meer kunnen worden. De zwakke wind draait in de loop van de dag van west naar oost.

Voor zondag ziet het er nu toch naar uit dat we een warme dag krijgen met maxima tussen 25 en 27°C. Vooral namiddag neemt de kans op enkele onweersbuien toch wel toe maar ook voormiddag is een bui niet geheel uitgesloten.

Begin volgende week komen we opnieuw in de wisselvalligheid terecht, ook wat temperaturen betreft.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen