Ramkrakers bezoeken kledingzaak Originals

Ramkrakers sloegen dinsdag om 2u bij kledingzaak Originals, op de Vrijheid in Hoogstraten, hun slag. De inbrekers gooiden twee kasseien door de voordeur en gingen aan de haal met spullen uit de winkel.

knuyens

“De glazen deur aan de voorkant van de zaak is verbrijzeld door twee kasseien”, zegt Kris Broeckx, de uitbater van Originals. “Na de vaststellingen door de politie kwam de brandweer om de winkel te barricaderen. Vanochtend ben ik gaan kijken, maar ik kon er niet in. Van buiten kon ik wel vaststellen dat de schade aanzienlijk is."

Amateurs

"We maken zo snel mogelijk de inventaris op en dan kunnen we precies vaststellen wat gestolen werd. Het is wel duidelijk dat het om een amateur of amateurs gaat. De duurste merken bleven volgens mij onaangeroerd en ook de kassa lieten de daders links liggen.”

Originals werd in het verleden al geconfronteerd met een poging tot inbraak. “We namen nadien onze voorzorgen en plaatsten onder meer paaltjes voor de ingang van de winkel”, weet Broeckx.

"Plotse knal"

Apotheker Leo Horsten - buurman van de zaak - was nog aan het werk. “Ik ga altijd laat slapen. Tien na tweeen hoorde ik plots een knal. Ik dacht eerst dat er een auto tegen een boom reed, maar tien seconden later ging er een alarm af."

"Ik ben aan het raam gaan kijken. Eerst keek ik naar de winkel van Bruurs, aan de overkant van de straat. Maar daar was niets te zien. Toen zag ik een kassei liggen. De deur van kledingzaak Originals was stukgegooid. Ik heb meteen de politie gebeld. Die was vijf minuten later ter plaatse.”

Vlucht

Volgens Leo Horsten moet de inbreker geschrokken zijn van het alarm. “Ik heb hem of hen niet gezien, maar zag wel dat er nog enkele broeken op de grond lagen. Die heeft de inbreker laten vallen in zijn vlucht."

"Wellicht heeft de ramkraker snel wat meegegritst toen hij opgeschrikt werd door het alarm. Volgens mij had hij de kassei ook speciaal meegebracht. Het was zeker geen kassei uit de Vrijheid. De steen was niet zo schoon en veel zwaarder dan de exemplaren hier.”

Vervangdeur

Originals in Hoogstraten opent vandaag, donderdag, opnieuw de deuren. Het personeel van de winkel was woensdag al druk in de weer om alles op te ruimen en een voorlopige vervangdeur te plaatsen.

André OOMEN

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio