Wat je slaaphouding over je relatie vertelt

Wie dacht dat hij in zijn slaap veilig was, heeft het danig mis. Zelfs de slaaphouding geeft aan hoe je tegenover je partner staat en wat de relatie in petto heeft!

mgeysmans

Wanneer je enkel in de lepeltjespositie de slaap kunt vatten, hebben jij en je partner een sterke emotionele band waarbij geborgenheid en samenhorigheid voorop staan.

Knuffelen

De knuffelhouding geeft aan dat je makkelijk in contact komt met de andere, en dat je snel over je problemen kunt praten. Emotionele intimiteit is het sleutelwoord bij jullie, geheimen hebben jullie niet en het vertrouwen is zo diep als de zee.

Koppels die met de ruggen naar elkaar toe slapen, en daarbij elkaar met het achterwerk lichtjes raken willen de andere dicht bij zich hebben en steeds voelen dat de andere er voor hen is. Toch willen ze hun eigen identiteit en privacy niet prijs geven om zich in een relatie 'te storten'.

Ondersteunen

Paartjes waarbij de ene op zijn zij ligt en daarbij de andere op zijn rug ondersteunt vinden troost bij elkaar. De emotionele band tussen jullie twee lijkt ondoorgrondelijk voor buitenstaanders, maar jullie hebben het gevoel elkaar 'gewoon' te koesteren.

Wanneer je partner en jij in totaal verschillende posities slaapt en daarbij elkaar meermaals van zijn plaatsje probeert te duwen, geeft dat jullie erg verschillende persoonlijkheid aan. Toch is dit niet slecht, want tegenpolen trekken elkaar nu eenmaal aan. De kans is groot dat jullie regelmatig wat bekvechten maar met een beetje wederzijds begrip voelen jullie je als een vis in het water bij elkaar!

MEER OVER Gezin