Scholeksterdrieling K3 blijft op dak GvA

Hoewel Vogelbescherming Vlaanderen gisteren klaar stond, gaan we onze GvA-scholeksterkuikens niet van het dak laten evacueren.

ikerremans

Aan de hand van de foto’s die woensdag in onze krant verschenen van de drie scholeksterkuikens die uitgebroed werden op het dak van Gazet van Antwerpen, leek het Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen toch aangewezen om de diertjes naar de grond te evacueren, waar ze normaal probleemloos verder gevoederd worden door hun ouders.

Schuildakje

Zonder beschutting zouden ze ten prooi kunnen vallen aan kraaien of meeuwen. Het draaien van een filmpje voor onze website deed ons evenwel juist het tegendeel besluiten. Toen onze fotograaf op het dak kroop, zorgde dat voor paniek en stortte één kuiken bijna te pletter over de dakrand.

Ons voorstel om een schuildakje te plaatsen heeft volgens Rodts weinig zin. De afspraak luidt nu dat we nog enkele dagen wachten. Komen de kraaien in actie, dan volstaat één telefoontje om Vogelbescherming Vlaanderen alsnog te mobiliseren.

BASF in de haven heeft trouwens ook een drieling-scholeksterbaby’s op zijn kiezeldak. Lezer François Van der Ven meldt dat in het scheikundig bedrijf in Zwijndrecht waar hij werkt, een gelijkaardig broedgeval plaatsvond. “Na een tweetal dagen waren de kuikentjes verdwenen. Er vliegen hier veel kraaien rond. Hopelijk hebben jullie meer geluk.”

De nieuwe K3

Op deze website lanceerden we gisteren een oproep voor namen voor onze ’drieling’. Kwik, Kwek en Kwak werd het meest gesuggereerd.

- ”De A van Antwerpen moet erin, dus noem ze Akwik, Akwek en Akwak”, zegt Stephan Vanrooy.

- Dimitri Dieleman stelt Grost, Vromde en Alta voor.

- “Jupilerke, Lambikske en Stellake”, zegt Judith Arien.

- Jos Vanuytven vindt dat we ze maar de nieuwe K3 moeten noemen, wat ons een prima idee lijkt.

- Ginny, Vinny en Anny, zegt Vanessa Sterckx uit Stabroek, met de beginletters van Gazet van Antwerpen.

KMA

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio