Keepersprobleem dreigt op het Kiel

Wie staat over anderhalve maand onder de lat bij Germinal Beerschot? Midden juni zijn de Antwerpenaars nog altijd op zoek naar een opvolger voor Silvio Proto. Met Kristof Maes (21) en Thomas Kaminski (16) beschikt Germinal Beerschot momenteel over twee uiterst jonge doelmannen.

kscherpenberg

Sportief verantwoordelijke Gunther Hofmans beaamt dat de club nog speurt naar een ervaren keeper. “De kwestie blijft aan de orde, maar wij laten ons niet opjagen.”

Sierens?

Afgelopen dagen flakkerde het gerucht weer op dat Germinal Beerschot aan de mouw zou trekken van Jurgen Sierens, de doelman van Roeselare. Gunther Hofmans ontkent dat nu met klem. “Ruim anderhalve maand geleden heeft onze club met Roeselare gesproken, maar na het horen van hun vraagprijs hebben wij laten weten dat Sierens geen optie voor ons is. Sindsdien is er niks veranderd. Germinal Beerschot heeft niet meer bij Roeselare geïnformeerd, laat staan dat we een bod hebben uitgebracht. Sierens is hier niet meer aan de orde.”

Naar welke doelman Germinal Beerschot dan wel op zoek is? Hofmans schetst een duidelijk profiel. “Wij willen een keeper van rond de dertig, iemand met ervaring. De club heeft vertrouwen in Thomas Kaminski en Kristof Maes en wil hen in geen geval barreren door er iemand van 24 of 25 jaar naast te zetten, zoals Proto die nu naar Anderlecht vertrekt.”

De naam van Mark Volders mag al van het lijstje geschrapt worden. “Wij hebben bij Moeskroen gepolst naar de voorwaarden, maar hij is simpelweg onbetaalbaar. Omdat hij nog onder contract ligt, zouden we een transfersom moeten betalen. Dan heb ik het nog niet over de persoonlijke eisen. Neen, Volders is uitgesloten.” Veel kandidaten (lees: werkloze keepers rond de dertig) zijn er niet vrij in België.

“Dat is zeer juist”, bevestigt Hofmans. “Daarom hebben wij onze mensen ook de opdracht gegeven om in het buitenland te kijken. We blijven in elk geval rustig en laten ons niet opjagen. De transferperiode duurt nog lang en als we niemand vinden, doen we voort met onze twee keepers. Maes is begin juli hersteld van zijn kraakbeenletsel. Kaminski heeft vorig seizoen al één competitiematch gespeeld. Ik zie er geen graten in dat hij aan het nieuwe seizoen zou beginnen en - waarom niet? - de eerste vijf matchen zou spelen, in afwachting van een ervaren doelman.”

MacDonald

Germinal Beerschot wordt in zijn zoektocht niet geholpen door de economische crisis. “Het is al moeilijk genoeg om ons budget rond te krijgen, zodat we ons in geen geval in een avontuur gaan storten. Met Sherjill MacDonald hebben we al een zware aankoop gedaan.

Als het er op aankomt, houden we het bij deze kern. Daar zit al genoeg schoon volk in met de Monteyne’s, De Man, Leko, Goor, De Decker, Cruz, Haroun, Malki, Dosunmu en zo kan ik er nog veel opnoemen.”

Steven Berghmans

Meer voetbalnieuws