"Hopelijk doen we er tien jaar bij met nieuwe toffe madam"

Een megalading nieuw K3-potentieel is al de revue gepasseerd. De eerste opnames van ‘K2 zoekt K3’ hebben namelijk zondag in concerttempel Ahoy in Rotterdam plaatsgevonden. Karen en Kristel beloven streng, maar rechtvaardig te zijn.

kscherpenberg

“Testen zullen we haar zeker”, verzekeren de dames ons. Er is al heel wat gespeculeerd over de jury die de “nieuwe Kathleen” moet vinden, zo viel de naam van Danny de Munk voor de Nederlandse versie, maar welke inspraak hebben de meiden zelf ?

“Toch wel veel. Wij moeten er de baan mee op, dus mogen we ook onze mening hebben. We kunnen niks doen met iemand met een prachtige stem maar zonder groepsgevoel of genegenheid voor kinderen”, vertelt Karen.

Het wordt zoeken naar een speld in de hooiberg want er zijn 4.000 kandidaten. De dames houden dan ook hun hele zomer vrij voor het vtmprogramma. “Rond 9 oktober vertrekken we al op tournee met ons nieuwe lid. We gaan de komende maanden wel op zoek naar nieuwe nummers voor het album in het najaar”, zegt Kristel. Binnenkort vinden er selectiedagen in Antwerpen plaats. Waarom het eigenlijk ook in Nederland gaan zoeken? Een commerciële zet?

“Waarom het beperken tot Vlaanderen, als we zoveel in Nederland optreden en daar ook toffe meisjes rondlopen. We leven trouwens in Europa, er zijn geen grenzen meer”, repliceert Kristel.

Definitieve afscheid

Op 28 juni staat de oude K3-formatie voor de laatste keer samen op het podium in Rotterdam. Het nieuws mag dan al sinds eind maart bekend zijn, hoe beleven de dames die laatste weken voor het defi- nitieve afscheid? “Ik kijk er naar uit om nog eens samen al onze bekende liedjes te zingen. Het Zomerfestival is altijd leuk omdat we er met iedereen van Studio 100 zijn. Het zal uiteraard emotioneel en een beetje raar zijn. Maar ik hoop toch dat we er van kunnen genieten”, aldus Kristel.

“Er iets speciaals van maken is niet de bedoeling. Het is gewoon een optreden dat al lang vastligt, en het draait niet om het vertrek van Kathleen”, voegt Karen toe. “We hebben ons afscheid al genomen. Wij kijken vooruit. We hebben tien jaar toffe dingen meegemaakt, dat weegt nog altijd het hardste door in onze relatie met Kathleen. Hopelijk doen we er nu tien jaar bij met een nieuwe toffe madam. Natuurlijk is het belangrijk dat onze fans afscheid kunnen nemen van haar.”

Evita BONNÉ