Wenskind Freija ontvangt nieuwe laptop

Freija Nerinckx (13) heeft woensdag toch nog haar wensdroom in vervulling zien gaan. Het zieke kind had in mei van Make-A-Wish een laptop gekregen, maar na amper een dag werd die gestolen.

Drie weken geleden verraste Make-A-Wish Freija Nerinckx uit Sint-Genesius-Rode in de QC Stables Manège in Sint-Niklaas. Het kankerpatiëntje wilde zo graag een laptop, en die kreeg ze nadat ze eerst een rondrit met een koets had gemaakt.

Voor haar ziekte deed Freija veel aan paardrijden. Daarom koos Make-A-Wish de mooie manege uit als decor om Freija haar wensdag compleet te maken.

Noodlot

Die hele dag was voor Freija een enorm gelukkige ervaring. Maar twee dagen later sloeg het noodlot toe. “Ze moest die dinsdag naar het revalidatiecentrum, waar ze de foto’s van haar wensdag op haar nieuwe laptop aan de kinderen zou laten zien”, vertellen haar ouders Marc Nerinckx en Alexandra Ledwon.

“Tijdens de middagpauze werd de laptop gestolen. Voor Freija was dat een grote klap. Toen ze ging slapen, vroeg ze me: ’Mama, ik moet al zoveel meemaken, waarom nu ook dit nog?’ De hele magie van die wensdag lag aan diggelen."

Warm onthaal

De diefstal kwam ook uitbater Patrick D’Eer van de QC Stables Manège ter ore. Hij beleefde de eerste wensdag mee en stelde voor om een nieuwe laptop te schenken en Freija opnieuw een warm onthaal te geven. De laptop kreeg Freija gisteren op de rug van pony Falcon Junior.

"Nooit meegemaakt"

“Omdat ze niet alleen haar laptop kwijt was, maar vooral de emotionele waarde die eraan vasthing, hebben we het gezin opnieuw in Sint- Niklaas uitgenodigd”, zegt Trees Bosman van Make-A-Wish.

“Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt. Niemand verdient dit, en zeker zieke kinderen toch niet!”

Freija zelf was heel gelukkig. “Ik weet nog niet goed wat ik met de laptop ga doen, maar zal hem niet meer meenemen naar het centrum!”

Joris VERGAUWEN

MEER OVER Sint-Niklaas

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio