Narrenstoet trekt zondag door straten Boechout

Volgend weekend is het drie dagen feest in de wijk Boshoek. Traditioneel hoogtepunt is de Narrenstoet op zondag, met de reuzen Gerard en Trees op kop.

Zoals in wel meer wijken is de sfeer in de Boechoutse Boshoek niet meer wat het ooit was, maar een keer per jaar is het er toch nog het middelpunt van Boechout en omstreken. Zondag gaat al voor de 44ste keer de Narrenstoet uit.

“We beginnen al op vrijdagavond met een familierestaurant in de feesttent”, zegt Peter Storms. “Zaterdag zijn er heel de avond optredens, maar het hoogtepunt van de feestelijkheden is natuurlijk op zondag.”

De reuzen Gerard de Filosoof - stichter van de Boshoek - en tante Trees zijn elk jaar van de partij. Ze lopen mee in de stoet van zelfgemaakte wagens. “We kunnen daarvoor rekenen op de medewerking van verschillende boeren uit de streek, die ons hun wagens enkele dagen ter beschikking stellen. Dat wil natuurlijk zeggen dat het opbouwen snel moet gaan en we dus veel met ‘prefab-onderdelen’ werken.”

Rijk worden de initiatiefnemers en deelnemers er niet van. “We werken samen met het feestcomité, anders was deze organisatie niet te betalen. Ook de wagenbouwers krijgen een steuntje, want zelfs een eenvoudige wagen kost al snel een pak geld.”

En waarom moeten de mensen zondag komen kijken? “Gewoon omdat het heel plezant is en eigenlijk het enige echte dorpsfeest hier in de buurt. Er is kinderanimatie en uiteraard staan de nodige vaten bier koud. We hebben een trouw publiek, maar iedereen is welkom “, besluit Peter.

MDSW

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio