Pito laat 63 leerlingen testen op tbc

In het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (Pito) is bij een 15-jarige tuberculose vastgesteld. 63 medeleerlingen werden preventief getest.

“De school werd vorige week op de hoogte gebracht dat een leerling besmet was met tbc. Hij is ondertussen opgenomen in het ziekenhuis. Labotesten moeten nog bevestigen of het om tbc gaat. Het CLB en de dienst infectiebestrijding van de Vlaamse overheid werden ingeschakeld”, legt directrice Gerd Van den Broeck uit.

“Uit voorzorg werden de klasgenoten en leraars met wie de besmette leerling in contact kwam, getest. Morgen (vandaag, red.) kennen we de resultaten. Bij een positief resultaat wordt de betrokkene acht weken gevolgd door de dienst infectiebestrijding. Iedereen met een negatief resultaat, wordt binnen de drie maanden nog een tweede keer getest. Woensdagavond was er bij mijn weten nog niemand die positieve testreacties vertoonde.”

Omdat voor de leerlingen uit de afdeling tuinbouw de examens pas volgende week starten, heeft de situatie geen gevolgen voor de examens. De dienst infectiebestrijding wijst erop dat de procedure vrij courant wordt toegepast bij tbc-problemen. Dat gebeurt in Antwerpen ongeveer 200 keer per jaar.

EVDWMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio