Kesselse schrijver krijgt prijs in Nederland voor kinderboek

Schrijver Elvis Peeters uit Kessel heeft een Zilveren Griffel gewonnen voor zijn prentenboek 'Meneer Papier en zijn meisje'.

Het kinderboek gaat over Meneer Papier, die met behulp van papier en schaar zijn eigen wereld schept. Elvis Peeters maakte het boek samen met de bekende illustratrice Gerda Dendooven. “Ik ben erg blij met de prijs. Nu lig ik waarschijnlijk op betere plaatsen in de Nederlandse boekhandels. In eigen land heb ik geen prijzen gewonnen met het boek. Dat het in Nederland wel lukt, is dan extra leuk”, reageert Elvis Peeters op zijn bekroning.

Peeters veroorzaakte de jongste maanden nogal wat ophef met zijn jongste roman Wij, die voor volwassenen bedoeld is. Het expliciete boek gaat over de seksuele escapades van enkele jonge tienermeisjes. Op het boek hangt zelfs een speciale klever om te waarschuwen voor de expliciete inhoud. “Ik weet dat dit lieve kinderboek een hele spreidstand blootlegt als je het vergelijkt met het eerder groffe boek dat Wij is. Maar toch vind ik overeenkomsten. Ook in het kinderboek zitten namelijk relatief gruwelijke momenten, als Meneer Papier bijvoorbeeld de benen van zijn meisje knipt om ze bij hem te houden. Maar het is zo geschreven dat kinderen het kunnen smaken", stelt Elvis Peeters gerust.

Twintig jaar in Kessel

De veelzijdige schrijver is geboren in Grimbergen, maar woont nu al zo’n twintig jaar in Kessel. “Ik schrijf vaak over wat er in het echte leven gebeurt. Of Nijlen dan zo’n gruwelijke gemeente is? Niet meer dan een andere. Ik haal ook veel inspiratie uit de kranten”, lacht de Kesselse prijswinnaar.

Peeters mag op 6 oktober zijn prijs in Nederland in ontvangst gaan nemen. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de Gouden Griffel wint. De vorige twee boeken over Meneer Papier lagen ook al niet geruisloos in de boekenrekken. Met 'Meneer Papier gaat uit wandelen' verdiende Peeters in 2002 de Boekenpauw, de Vlaamse prijs voor het mooist geïllustreerde kinderboek. 'Meneer Papier is verscheurd' kreeg in 2004 dan weer een Vlag en Wimpel, een Nederlande aanmoedigingsprijs voor de illustraties.

BEPR

Het nieuwe 'Meneer Papier en zijn meisje' kost 13,95 euro en is uitgegeven bij uitgeverij De Eenhoorn. Het prentenboek telt 26 bladzijden.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio