Hombeek dankt werklui

Grote tevredenheid. De inwoners van Hombeek (Mechelen) zijn erg te spreken over de arbeiders die de straten in hun dorp opnieuw hebben aangelegd.

In het najaar begint de stad Mechelen met de volgende fase van de vernieuwing in Hombeek: de Bankstraat. Het centrum van het dorp is opnieuw bereikbaar.

"Weinig hinder"

Jan Verbergt van café Den Bruinvis is een tevreden man. Liefst van al wil hij dat iedereen zo snel mogelijk weet dat Hombeek-centrum opnieuw open is voor het verkeer. “De straten liggen er pico bello bij en dat een maand eerder dan gepland. De aannemer en zijn mensen hebben echt hun best gedaan”, zegt Jan. Net als de meeste andere zelfstandigen is hij dankbaar dat de werkzaamheden zo snel achter de rug zijn. “In vier maanden tijd is de klus geklaard. Dat noem ik efficiënt.”

Bij Coiffure Nicole hebben ze weinig hinder ondervonden van de werf die het dorp was. “Er zijn altijd mensen die zeuren. Wij hebben vaste klanten en die doen moeite om hier te geraken. Maar voor een bakker of krantenwinkel ligt dat natuurlijk anders”, vertelt Nicole Corremans. Over de volgende fase na de spoorweg maakt ze zich meer zorgen. “Ik woon daar en ik hoop dat ik in mijn zaak geraak”, zegt ze.

Blije verantwoordelijken

Verantwoordelijke Luc Meersmans van de Kempense aannemer DCA is blij dat te horen. “Ik ben al meer dan twintig jaar werfleider, en het is de eerste keer dat mensen contact opnemen met de krant om ons te bedanken”, vertelt de Puursenaar. Samen met een veertigtal collega’s was hij de voorbije weken in de weer in de Mechelse deelgemeente. “Normaal hadden wij midden mei al gedaan. Maar Infrabel heeft van de omleiding gebruik gemaakt om de spooroverweg te vernieuwen.”

Ook schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld) heeft van de verschillende Hombekenaars een e-mail gekregen. “Stuk voor stuk waren het positieve reacties. Dat is leuk”, reageert ze. Intussen legt de stad de laatste hand aan de voorbereidingen voor de herinrichting van de Bankstraat. “In onze begroting hebben wij daarvoor een budget van een miljoen euro. Wij starten in de periode oktober-november”, besluit Geypen.

Sven VAN HAEZENDONCK

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio