Stadion maakt plaats voor verkaveling

K.F.C. Dessel Sport en de gemeente werken samen aan de bouw van een nieuw stadion en dertig kavels.

Dessel Sport en de gemeente hebben een akkoord bereikt over de bouw van een nieuw stadion nabij Sportpark Brasel. “Het huidige A-terrein ligt midden in een woonzone”, legt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) uit.

“Dat is uitermate geschikt voor dertig nieuwe kavels. Deze kavels zullen verkocht worden door Dessel Sport aan prijzen in overeenstemming met de huidige privémarkt.”

Win-Win

Met de opbrengst van deze verkavelingen kan Dessel Sport een nieuw stadion bouwen. De grond hiervoor wordt ter beschikking gesteld door de gemeente. Dessel Sport krijgt hiervoor een recht van opstal voor 45 jaar.

“Het is een win-win situatie voor zowel de gemeente als voor Dessel Sport als voor de Desselaar”, legt schepen van Financiën Erik Gys (N-VA) uit.

Gemeentelijke tussenkomst

“De gemeente komt tussen voor de helft van de nutsvoorzieningen van het nieuwe stadion, wat ongeveer overeenkomt met 300.000 euro. Voor elke kavel die verkocht wordt aan Desselaars wordt er daarom 10.000 euro door de gemeente aan Dessel Sport betaald, die op haar beurt dit bedrag van de verkoopprijs aftrekt”, vertelt Gys.

“De Desselaar heeft zo een onrechtstreekse korting bij aankoop. Hierdoor kan de gemeente iets doen voor de jonge mensen in Dessel die op zoek zijn naar een betaalbare grond."

Privéverkaveling

"Omdat het hier gaat om een privé-verkaveling - de grond is niet van de gemeente, maar van Dessel Sport - moeten we in dit geval geen sociale kavels creëren", weet de schepen.

AVBE

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio