Torenhof breidt uit met ijssalon in openlucht

In een tent op het gazon van restaurant Torenhof in Tongerlo (Westerlo) kan je ambachtelijk bereid ijs proeven. De ‘Tongelse Lekwei’ is een extra reden om af te zakken naar Torenhof.

Het Torenhof, recht tegenover de abdij van Tongerlo, is al jaar en dag de trekpleister voor wie in een aangenaam kader eens lekker wil eten. Maar daar blijft het niet bij.

Ambachtelijk ijs

Uitbaters Johan Ariën (40) en Els Bastianen (38) breiden hun aanbod nu ook uit met heerlijk, zelfgemaakt, ambachtelijke ijsjes. “Wij bereiden al vier jaar ijs voor horecazaken”, legt Johan uit. “En we wilden eens proberen of het verkopen van ijsjes hier ook zou aanslaan."

"Vorig jaar startten we met een eenvoudig ijskarretje op de hoek van de parking. Door het enorme succes bouwden we dat idee verder uit.”

Piramidetent

Sinds kort staat er op het gazon van Torenhof een mooie piramidetent. Een grindpad leidt de klant van de parking tot aan de tent. “De tent gaat echt op in het park. Het zicht op de abdij is uniek en voor de kinderen is er ruimte om te spelen en we hebben een permanent springkasteel.”

Het roomijs van de 'lekwei' wordt uitsluitend met verse koemelk gemaakt en dat proef je. “In ons ijs zit minder lucht dan in industrieel vervaardigd ijs. Je krijgt dus meer ijs voor je geld”, vindt Johan.

Acties

Het is heerlijk relaxen met een ijsje in het rustgevende decor van Torenhof, maar je kan het ijs van Johan en Els ook mee naar huis nemen. Ze verkopen namelijk ook liters ijs, ijstaarten en gelegenheidsijs.

Jan SPRUYT

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio