Zwemwater kleurt plots melkachtig

Het stedelijke Zwembad Stadspark in Turnhout blijft nog zeker tot en met zaterdag gesloten nadat recuperatiewater in het grote bad terecht is gekomen.

Het water in het grote bad van Zwembad Stadspark kreeg dinsdagnamiddag een melkachtige kleur. Vermoedelijk kwam er water in het bad terecht dat er niet thuishoort.

Turnhoutse waterratten kunnen maar beter aan het droge wennen, want het Zwembad Stadspark houdt door een technische panne nog zeker tot zaterdagmiddag de deuren gesloten. Het personeel besloot dinsdag in de late namiddag al vroegtijdig te sluiten toen het water in het grote 25 meterbad begon te verkleuren.

Stroompanne

“Het water kreeg een melkachtige kleur”, zegt coördinator Peter Bertels van het Turnhoutse zwembad. “Dat gebeurt in de zomer wel eens vaker als het heel druk is en er veel stoffen in het water komen. Daardoor grepen we dinsdag niet meteen in."

"Maar niet veel later kregen we af te rekenen met een stroompanne en werkte het systeem van de toegangscontrole ook niet goed meer. Toen vonden we dat we het bad beter konden sluiten.”

Recuperatiewater

Het water in het grote bad bleef ook woensdag nog erg troebel, zodat Zwembad Stadspark die ochtend niet heropende.

“We vrezen dat via het spoelwater voor de filters ook recuperatiewater in het bad terecht is gekomen. Dat recuperatiewater gebruiken we onder andere om de douchecabines te kuisen of de wc’s te spoelen. Dat is op zich wel proper, maar niet proper genoeg om in te zwemmen.”

Waterstalen

Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne kwam woensdag waterstalen nemen. Omdat het 48 uur duurt voor die resultaten bekend zijn, blijft het zwembad zeker tot zaterdagmiddag gesloten.

“We willen achterhalen wat er precies gebeurd is en of het water voldoende hygiënisch is om opnieuw zwemmers toe te laten. Momenteel doen we niets anders dan het water spoelen, spoelen, spoelen."

Hans OTTEN

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio