"Dankzij Onze-Lieve-Vrouw leef ik nog"

Dankzij Onze-Lieve-Vrouw leef ik nog

"Dankzij Onze-Lieve-Vrouw leef ik nog"

Print
Het mirakel van Aalst, zo wordt Patrick Borrenbergh vanaf nu door de bewoners van het Truiense dorp genoemd. Dinsdag viel de man tijdens werkzaamheden op de zolder van de kerk door het plafondgewelf en stortte 10 meter lager tussen de kerkstoelen. “Het is een wonder, ik dank Onze-Lieve-Vrouw dat ik nog leef”, zegt hij vanop zijn ziekenhuisbed.

“De reinigingswerken waren afgelopen. Ik maakte me klaar om mijn materiaal bijeen te pakken en het naar beneden te brengen. Ik had plateautjes schoongemaakt, en moest de stofzuiger dichterbij trekken. Ik herinner me verder alleen dat ik ineens de planken hoorde kraken.”

Noodlot

Toen sloeg het noodlot toe. “Plots brak de houten balk waar ik even op steunde om de laatste resten van de zolder te verzamelen.” De dunne latjes die de pleister moesten samenhouden braken als strosprieten.

Blackout

“Ik viel naar beneden, op de kerkstoelen. Het enige dat ik me nog heel vaag herinner is dat ik mijn werkgever gebeld heb en dat ze met mij bleef praten. Maar wat ik gezegd heb of waarover het ging is allemaal weg, een volledige blackout”, zegt Patrick.

Jozef CROUGHS

.

Nu in het nieuws