Oplichters maken brouwers tientallen vaten bier afhandig

Oplichters maken brouwers tientallen vaten bier afhandig

Oplichters maken brouwers tientallen vaten bier afhandig

Print
Antwerpen - Een bende oplichters heeft in de Kempen, het Waasland en het Antwerpse zeker vijf brouwers met een smoes biervaten afgetroggeld. De schade loopt tot in de tienduizenden euro.

De modus operandi van de oplichters was vrijwel altijd hetzelfde: een jonge vrouw bood zich bij de brouwer aan met het verhaal dat haar bedrijf in een tent een personeelsfeest ging organiseren voor duizend man. En of ze daarvoor tien vaten bier mocht meenemen.

“Zelf beweerde de vrouw voor het bedrijf Plastirol te werken”, vertelt Geert Van Braeckel van de gedupeerde drankenhandel Gerto in Herselt. “Ze zou een personeelsfeest houden in Retie. Een collega van haar had mij zogezegd aangeraden. Zijn naam kon ze zich even niet meer herinneren en een voorschot kon ze niet betalen, maar ze liet me zonder problemen haar paspoort kopiëren. Ze heet Sharon Buelens en tekende de bestelbon vrolijk af.”

Borgerhout

Naar zijn geld -1.500 euro - en naar het leeggoed kon Geert fluiten. Na een speurtocht kwam hij er achter dat het zogenaamde bedrijf van de vrouw gevestigd was op het Coxplein in Borgerhout. Maar de vogel was al gaan vliegen, net als haar partner die door een deurwaarder uit zijn appartement was gezet, vernam de brouwer. “Dit is niet goed voor het vertrouwen”, zegt hij. “In dertien jaar zakendoen heb ik dit nog niet meegemaakt. Ik hoop dat de politie de daders klist voor ze nog meer slachtoffers maken.”

Dubbele naam

Van hetzelfde laken een broek voor bierhandelaar Antoine Moens uit Willebroek: “Ik heb voor 2.700 euro schade. Die Sharon Buelens geeft zich ook uit als Sandra De Herdt. Ik had er een raar gevoel bij, maar ik gaf haar toch het bier mee. Meer zelfs: ik gaf haar extra drank en frisdrank mee omdat ik vreesde dat ze niet zou toekomen. Het straffe was dat ze nadien zelfs haar gsm gewoon opnam toen ik haar belde om mijn geld op te eisen. Ze heeft ondertussen ook collega’s in Schoten, Stabroek en Ekeren beduveld."

"Ik heb een klacht ingediend bij de politie. Die ging het parket verwittigen, maar ik hoorde sindsdien niks meer. Een van mijn bronnen zegt me nu dat de vrouw en haar vriend al naar Spanje zijn gevlucht.”

HHM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio