Duo gelinkt aan recente inbrakenplaag in Limburg

Duo gelinkt aan recente inbrakenplaag in Limburg

Duo gelinkt aan recente inbrakenplaag in Limburg

Print
De 31–jarige B.D. uit Zutendaal en de 35–jarige K.N. uit Genk werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren en opgesloten in de gevangenis. De twee dertigers worden verdacht van een reeks diefstallen, inbraken, een ramkraak en een cannabisplantage in het Limburgse.

Tijdens huiszoekingen bij de verdachten werden aanwijzingen gevonden van hun betrokkenheid bij verschillende misdrijven:

Er werden aanwijzingen gevonden voor de inbraak bij een autohandel in Zutendaal op 20 mei. Bij deze inbraak gingen zij onder andere aan de haal met de kluis en een bestelwagen.

Verder werden in Genk een Mercedes en enkele motorfietsen gestolen en in Zonhoven en Houthalen nummerplaten gestolen. Die zaken werden teruggevonden bij hen.

Op 8 juni pleegden zij met de gestolen Mercedes een ramkraak aan de betaalautomaat van een Oeraltankstation in Zonhoven en gingen er vandoor met de geldzak.

Het voertuig was eveneens betrokken bij de ramkraak in een winkel aan de Bosdel in Genk op 9 juni.

Eén van beide daders komt bovendien in aanmerking voor een woninginbraak in Riemst.

B.D. stond eveneens geseind voor het uitzitten van een gevangenisstraf van in het totaal 31 maanden wegens een cannabisplantage en weerspannigheid.

Het duo werd woensdag door de lokale politie van Genk voorgeleid bij de onderzoeksrechter en overgebracht naar de gevangenissen van Lantin en Hasselt.

MEEST RECENT