Moordverdachte uit Leopoldsburg opgepakt

Moordverdachte uit Leopoldsburg opgepakt

Moordverdachte uit Leopoldsburg opgepakt

Print
De politie heeft een Nederlander opgepakt die eind mei een 34-jarige man uit Heusden-Zolder vermoord zou hebben aan het recreatiedomein De Lido. De verdachte, die in Leopoldsburg woont, meldde zich woensdag spontaan bij de lokale politie Kempenland en verscheen in de namiddag voor de onderzoeksrechter in Hasselt.

De dodelijke schietpartij gebeurde op 31 mei omstreeks 22.00 uur, aan de toegangsweg naar de visvijver. Het slachtoffer werd neergeschoten vanuit het voertuig van de dader. De man uit Heusden-Zolder had drie schotwonden in de borst en één in de arm.

Terras

De verdachte is een Nederlandse man die in Leopoldsburg woont. Waarom hij het slachtoffer neergeschoten heeft, is nog onduidelijk. De twee mannen leerden elkaar toevallig kennen op een terras aan de visvijvers van De Lido. Beiden zouden aan hetzelfde tafeltje hebben willen zitten met hun gezelschap.

Na een tijdje vertrokken beide groepen en hun wagens kruisten elkaar op de smalle toegangsweg naar de visvijver. Ze moesten daar stoppen en het slachtoffer stapte uit zijn auto. Toen hij de wagen van de Nederlander bereikte, werd hij onmiddellijk neergeschoten.

Zijn vrienden probeerden te ontkomen, maar de schutter reed hen achterna en schoot ook op hen.

Foto: Yorick Jansens

MEEST RECENT