Het weer voor donderdag 11 juni

Het weer voor donderdag 11 juni

Vakantie

Het weer voor donderdag 11 juni

Print

Na een kletsnatte nacht krijgen we ook donderdag nog behoorlijk wat wisselvalligheid over ons heen. Een aantal buien kan opnieuw gepaard gaan met onweer. Pas tegen de avond neemt de kans op buien af. In de vroege ochtend waait er een stevige wind maar die zal in de loop van de voormiddag wat in kracht afnemen.

De minima liggen rond 10°C en de maxima blijven beperkt tot een koele 17°C.

Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog met brede zonnige perioden al zullen er nu en dan toch ook wolken voor de zon schuiven. De minima liggen rond 8°C en de maxima komen in Limburg gemiddeld rond 19°C te liggen. In de Kempen kan het 20°C worden. Er waait vrijdag een matige westenwind.

Zaterdag blijft het droog met wolkenvelden en soms ook bredere opklaringen. Na een frisse ochtend met minima rond 6°C stijgt het kwik snel om in de namiddag zo'n 23°C te bereiken. De zwakke wind draait in de loop van de dag van west naar oost.

Voor zondag is het weerbeeld momenteel erg onzeker. Alles hangt af van de timing van regen- en onweersbuien rond een depressiekern die vanaf het westen richting Limburg koerst. Indien we deze buien en de samenhangende bewolking tot de avond buiten Limburg kunnen houden wordt het een warme dag met maxima rond 25°C. Zoniet blijft het toch een aantal graden koeler.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN