Nieuw inschrijvingssysteem voor Antwerpse scholen

Vanaf het schooljaar 2010-2011 zal er in Antwerpen een nieuw inschrijvingssysteem via internet worden gehanteerd. Daarmee wil de stad vermijden dat ouders in de toekomst nog kamperen voor de schoolpoorten.

jrosquin

Via internet

Ieder jaar worden de wachtrijen voor de schoolpoorten langer wanneer de inschrijvingen voor het volgende schooljaar van start gaan. Vooral bij veel lagere scholen is dat het geval.

Voor het schooljaar 2010-2011 zullen ouders zich via het internet moeten aanmelden. Het elektronisch aanmelden kan van 6 januari tot 26 februari 2010. Wanneer er meer inschrijvingen binnen komen dan er plaatsen zijn op de school zal een rangorde bepalen welke leerlingen voorrang krijgen op andere.

Gelooft u dat het nieuwe inschrijvingssysteem werkt? Beantwoord onze poll of post een reactie!

Voorrangsgroepen

Daarbij zal rekening worden gehouden met de woonplaats van de leerling en het moment van aanmelding. Ook wordt er rekening gehouden met voorrangsgroepen, zoals broers en zussen en kansengroepen.

Wanneer de ouders positief nieuws hebben vernomen van de school kunnen ze hun kinderen tussen 8 en 26 maart effectief inschrijven.

De nieuwe regeling werd goedgekeurd door het Antwerps lokaal overlegplatform (LOP). De organisatie start met een communicatiecampagne om de regeling bekend te maken bij de ouders.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio