Bewoners gered na zware winkelbrand in Lanaken

Bewoners gered na zware winkelbrand in Lanaken

Bewoners gered na zware winkelbrand in Lanaken

Print
In de Jan Rossierslaan in Lanaken is deze voormiddag een zware brand uitgebroken in een winkel van kussens en campingartikelen. De brandweer vermoedt dat er nog tot 20 uur zal moeten nageblust worden.

Het vuur ontstond rond 11 uur achter in het magazijn, maar sloeg al snel over naar het winkelgedeelte. Verschillende brandweerkorpsen zijn ter plaatse om het vuur te bedwingen. Er raakten tot nu toe twee personen bevangen door de rook.

Ruim 2.000 vierkante meter winkeloppervlakte heeft intussen schade geleden door de zware brand. Voorts is er ook heel wat rook- en waterschade.

Bewoners gered

Ook de aanpalende woningen liepen schade op en de buren hielpen dan ook met alle macht mee om te blussen met hun tuinslang.

De medische diensten zijn ook ter plaatse voor het geval dat er iets fout loopt. Daarnaast werd er ook iemand van de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) ingeschakeld omdat er asbestdeeltjes zitten in de dakplaten van de loods achter de winkel.

Zowel de eigenaar van het familiebedrijf en zijn vrouw, als de bewoners van de appartementen boven de winkel konden aan de vlammen ontsnappen. Er wordt opvang voorzien voor die bewoners en omwonenden.

Patrick Rouwet, JR

Nu in het nieuws