Over d'Aa in Horendonk smeekt om heraanleg

Over d'Aa in Horendonk smeekt om heraanleg

Over d'Aa in Horendonk smeekt om heraanleg

Essen - De toestand van Over d’Aa, de hoofdstraat van de Essense wijk Horendonk, baart de bewoners al langer zorgen.

Het fietspad ligt er slecht bij, de verkeersveiligheid in de drukke straat is lang niet optimaal en ook de afwatering zorgt voor problemen. Maar dat is niet alles: verschillende bewoners hebben sterk te lijden onder opspattend water, zoals bij de stortbuien van de voorbije dagen: de regen spat tot drie meter hoog tegen hun woning en beschadigt zo de muren.

Daarom vragen gemeenteraadsleden Dirk Smout en Kevin Ooye (NVA/ PLE) een snelle oplossing door de weg plaatselijk te herstellen of de huizen te beschermen. Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) wilniet verder gaan dan de belofte dat het probleem zal worden onderzocht. Kevin Ooye en Dirk Smout (N-VA/PLE) drongen er ook op aan de hele inrichting van de straat opnieuw te bekijken.

De gemeenteraad al eerder om een oplossing te zoeken voor het vrachtverkeer dat door de straat komt. Ook het hele dorpscentrum van Horendonk is aan vernieuwing toe om de leefbaarheid te verhogen, maar ook om te zorgen dat de bussen van De Lijn aan de kerk kunnen draaien.

Smout en Ooye dienden daarom een voorstel in bij de gemeenteraad om het schepencollege opdracht te geven het voorbereidende studiewerk nog dit jaar uit te voeren en alvast met alle betrokkenen te overleggen. Bovendien moet ook de afwatering van de straat helemaal opnieuw worden bekeken. Aan het regelmatig inzakken van de riolering moet een einde komen. In de gemeenteraad bevestigde schepen Frans Schrauwen (CD&V) dat Over d’Aa in de loop van de komende jaren moet worden aangepakt.

KRPE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio