'Doemetonsmee' steunt het kinderkankerfonds

'Doemetonsmee' steunt het kinderkankerfonds

'Doemetonsmee' steunt het kinderkankerfonds

Print
Boom - Geconfronteerd worden met kanker bij je kind is zeer pijnlijk. Gelukkig mochten we veel steun genieten voor het hele gezin van familie en via het kinderkankerfonds. Met deze 'Doe met ons mee'-dag willen we iets terugdoen, zegt vader Bart Cop.

"Toen ons dochtertje Saartje op amper tweejarige leeftijd met nierkanker kreeg af te rekenen, kom je in een zeer pijnlijke situatie terecht", start Bart Cop zijn verhaal. Je moet dan als ouder niet alleen elke dag het beste van je zelf geven voor je zieke kind, maar ook de opvang van onze andere drie kinderen was belangrijk.

"Zo hebben ze tijdens de vele uren dat we aan het ziekenhuisbed van ons Saartje doorbrachten, kunnen kennis maken met 'de Lieving', een initiatief van het kinderkankerfonds. Ook nadien genoten mijn zonen nog van enkele organisaties van de vereniging. Bij de laatste "brusjesdag", toen ik zag hoe ze straalden van geluk en al uitkeken naar de volgende keer, ben ik samen met mijn vrouw tot het besluit gekomen om het kinderkankerfonds te steunen", gaat Bart voort.

Ondertussen zijn ze drie jaar later en is vorig jaar Saartje genezen verklaard."Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan", zegt Bart. Vorig jaar is door de ouders Lieve en Bart de vereniging BETEKA, bewegen tegen kanker opgericht wat geconcretiseerd is in een beweegdag. Het bracht meer dan 3.000 euro op en dit jaar willen ze beter doen. Ze starten met een ontbijt waarvoor je nog tot woensdagavond kan inschrijven.

"Je kan kiezen uit een kids, basis en/of luxe-ontbijt. De twee eersten zijn afhaalbaar. Ondertussen zijn er al meer dan 170 inschrijvingen. Je kan ontbijten om 8 of 10 uur", zegt Bart enthousiast. Spijtig genoeg kan Lien Van de Kelder, die beloofd had de ontbijten uit te delen, niet aanwezig zijn omdat ze in het buitenland vertoeft.

De nadruk ligt ook op bewegen. Er is een kinderfietstocht onder begeleiding naar de speeltuin in De Schorre (vertrek om 10 en 12 uur), zodat de ouders aan de fietstocht kunnen deelnemen of de stapschoenen aantrekken. Er is ook een wandelfoto-zoektocht. Een tombola met tal van prijzen, oa. een ballonvaart, wordt getrokken door Ivo Belet die het project genegen is.

Afspraak zondag 14 juni in de School De Reuzenboom, Spoorweglaan 24. Info: Bart Cop 0498-45.02.86 of www.doemetonsmee.be

Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio