Politie bevraagt jongeren over uitgaansleven

Heist-op-den-Berg - De lokale politie heeft bij de laatstejaarsstudenten van twee middelbare scholen, het IMG en Smiks, een enquête gedaan over het uitgaansleven.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste jongeren uitgaan op ongeveer vijf tot tien kilometer van huis. Het populairste vervoermiddel daarbij is de fiets en de auto. Zo’n 57 procent van de jongeren maakt vaak een afspraak over wie BOB is. De overige 43 procent spreekt daarover nooit af.

Bijna zestig procent van de jongeren rijdt nooit mee met een dronken chauffeur. Als het om een zichtbaar dronken chauffeur gaat, rijdt zelfs 74 procent niet mee. 94 procent draagt vooraan altijd de gordel, 63 procent ook achteraan.

Om de weekendongevallen te verminderen, zien de jongeren heil in meer controles, hogere boetes en het gebruik van het openbaar vervoer. Er werden voor de laatstejaars en beginnende autobestuurders ook projectdagen opgezet, waarop zij met de ongevallencijfers werden geconfronteerd.

De jongeren verklaarden achteraf een andere kijk gekregen te hebben op weekendongevallen en waren geraakt door de getuigenis van een jong verkeersslachtoffer. In september wordt dezelfde enquête overgedaan bij de nieuwe laatstejaars van de vijf Heistse middelbare scholen.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio