Kinderopvang verwacht nieuwbouw

Sint-Katelijne-Waver - De gemeente gaat een nieuw gebouw zetten voor de buitenschoolse kinderopvang Robbedoes langs de Berlaarbaan.

Het huidige gebouw van Robbedoes, dat op de Berlaarbaan ter hoogte van Hagelstein ligt, is volledig verouderd en versleten. Volgens het gemeentebestuur is het dus aangewezen om hier verandering in te brengen.

Daarom is op de jongste gemeenteraad het bestek goedgekeurd om een ontwerper aan te stellen. De opdracht zal gegund worden via een algemene offerteaanvraag. Het ereloon van de ontwerpen zal acht procent bedragen van het totale aannemingsbedrag. Het gaat om zo’n 40.000 euro.

Investeringen in basisscholen

Daarnaast keurde de gemeenteraad ook investeringen goed voor de basisscholen Dijkstein en Octopus. De buitendeuren van de twee scholen zijn in erg slechte staat. De deuren klemmen en de scharnieren en de afwerkingslatten zijn afgebroken.

Door de verregaande schade zijn herstellingen uitgesloten, dus worden overal nieuwe deuren geplaatst. In Dijkstein gaat het om drie grote deuren, in Octopus wordt er eentje vervangen. Dit zal de gemeentekas in totaal een dikke 14.000 euro kosten.

BEPR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio