Nieuwe school op locatie minigolfterrein

Berlaar - Als mogelijke locatie voor een nieuwe gemeentelijke school wordt gedacht aan het minigolfterrein, naast de gemeentelijke sporthal, in de Pastorijstraat. De gemeente bekijkt de financiering ervan.

De gemeentelijke basisschool in de Schoolstraat in Berlaar-centrum is al enkele jaren vragende partij om de schoolinfrastructuur grondig aan te pakken. Het gebouw voldoet niet meer aan de huidige normen en vertoont verregaande slijtage.

In Berlaar waren ze dan ook opgelucht dat de school genoemd werd in de recent gepubliceerde lijst van de Vlaamse regering. Die wil samen met partner Fortis Bank-Fortis Real Estate een privaat-publieke samenwerking (pps) opzetten. Met het geld zouden de komende jaren in heel Vlaanderen 211 scholen gebouwd kunnen worden.

We zijn nog niet zeker of we zullen ingaan op het aanbod”, zegt onderwijsschepen Jan Hendrickx (N-VA). “We bekijken ook nog andere financieringsmogelijkheden.” Wat betreft de plaats van de nieuwe school, staat ook nog niets vast.

“Een grondige renovatie van het gebouw in de Schoolstraat is mogelijk, maar een nieuwbouw zou natuurlijk nog interessanter zijn. In dat laatste geval denken we dan bijvoorbeeld aan de plaats waar nu het minigolfterrein ligt, naast sporthal ’t Stapveld. Dat is ook gemeentelijke grond. Op die manier zouden we de sporthal en de school op één locatie kunnen samenbrengen”, meent Jan Hendrickx.

“Snel werk van maken”

Het gemeentebestuur heeft wat de locatie betreft ook contact met het schoolbestuur van het Heilig Hart van Maria om te kijken of de beide scholen dan niet te dicht bij elkaar liggen. “We willen de komende jaren snel werk maken van dit dossier”, belooft de schepen nog.

BEPR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio