Minder ongevallen met uitzendkrachten in 2008

Minder ongevallen met uitzendkrachten in 2008

Minder ongevallen met uitzendkrachten in 2008

Print
Uit de arbeidsongevallenstatistieken van AXA blijkt dat in 2008 bij 10,5% van alle ongevallen op de werkplek, uitzendkrachten betrokken waren. Dat is een verbetering ten opzichte van 2007 (14,44%), maar toch maakt AXA ook dit jaar - het vijfde jaar op rij – van meer preventie in de uitzendsector een prioriteit.

De dienst Safety Engineering van AXA in België ontwikkelt in het kader van een actief en duurzaam preventiebeleid voor klanten al een aantal jaar dynamische preventiestrategieën voor meer veiligheid op de werkplek.

Safety Engineering zette in 2004 samen met Preventie & Interim (PI) ook een preventietraditie op die zich specifiek op de uitzendsector richt. De uitzendsector is in ons land goed voor 2,5 % van alle loontrekkenden.

Hoge frequentie arbeidsongevallen

AXA heeft een marktaandeel van 35% in arbeidsongevallenverzekeringen in de interimsector. Uit de AXA-statistieken blijkt dat bij 10,5% van alle geregistreerde arbeidsongevallen, uitzendkrachten betrokken zijn. De uitzendsector kent traditioneel een hoge frequentie arbeidsongevallen. Ze zijn vaak ook vrij ernstig, al is de laatste jaren een lichte verbetering vastgesteld.

Voornaamste redenen voor die hoge frequentie arbeidsongevallen zijn het grote personeelsverloop, gebrek aan ervaring door de tijdelijke aard van de functie en de doorgaans weinig gespecialiseerde opleiding bij indiensttreding.

Op zoek naar een job? Bezoek onze jobpagina

.

Nu in het nieuws